Views: 7,976
Comments: 15
Posted: 2016 04-11
97%

Track

Artist or Show

You are not currently tracking Big Strip Gorila

this artist

You are not currently tracking Promo Videos from 2016

this show

Check

Artist Vitals
Total Clips5
Active Streams5
Missing Streams0
Commercially Available0
Trade-Friendly0
Unavailable5
Artist RP RankingN/A
If you are a copyright holder of this video and believe that this content infringes your intellectual property rights, please submit a Notice of Claimed Infringement.

XDisclaimer

This video is provided and hosted from a third-party server. RockPeaks is not responsible for any activities originating with such third-party server. If you believe this linked content infringes your intellectual property rights, please click the flag icon above and follow the instructions.

YouTube Uploader: Croatia Records
Croatia Records

© 2016 CROATIA RECORDS

Režija: Igor Ilić
Produkcija spota: Studio DIV
Audio snimka i produkcija: Boris Fischer
Audio master: Goran Martinac

Big Strip Gorila, energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao "zoo-rock", objavio je novi singl i spot "Bez treme". Pjesma je premijerno emitirana u sklopu emisije Music Pub Zlatka Turkalja, a spot na CMC televiziji te na portalu Muzika.hr. Glazbu i aranžman za novi singl potpisuje cijeli bend, a tekst Marko Jankek. Bend je u petak održao predpremijeru spota za fanove i prijatelje, a potom i održao koncertu promociju u Vinylu.

"Kao što se snovi sastoje od nepovezivih fragmenata i priča, na sličan se način izmjenjuju priče u ovom spotu. U naizgled nepovezivim pričama, pojavljuju se likovi čije se želje prikazuju ili daju naslutiti. Ono što ih povezuje i što se isto daje naslutiti je da su želje tih likova krive, neispravne ili zabranjene i zbog toga skoro nemoguće za ostvariti. Svi su likovi zbog toga zarobljeni svojim neostvarivim željama. A kada je nešto nemoguće ostvariti u zbilji, preostaje prepustiti se maštanjima", rekao je redatelj spota Igor Ilić.

Godine 2013. bend izdaje prvu pjesmu „Negacija savršene priče“ objavljenu na indie-kompilaciji "Tragovi" u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu "Dresden" s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom. U 2015. Gorile objavljuju još dva singla, "Bermudski trokut" i "Što sada kada smo zaspali", koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni "Dresden". Big Strip Gorila čine Marko Jankek (vokal/ritam gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara/prateći vokal), Mateo Patekar (bubnjevi) i Tomislav Čanković (bas gitara). Iza sebe imaju mnoštvo koncerata i festivala, a među istaknutijim nastupima su: banjalučki Jelen Fest, Terraneo, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, Muf, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Trenutno rade na novom materijalu i pripremaju izlazak novog albuma.

Više informacija o bendu nađite na: https://www.facebook.com/bigstrip.gorila?fref=ts

Croatia Records na webu:
http://www.youtube.com/crorec
http://crorec.hr
http://facebook.com/Croatiarecordsofficial
https://twitter.com/croatiarecords

Complete Video List

Sort By:
     Enter your Rock Peaks username.
     Enter the password that accompanies your username.
     Forgot Password?
      

     Not a Member Yet?

     Join

     It's Free!

     PauseReplay